Agile mindset & gedrag

Agile mindset & gedrag
In de afgelopen jaren is het werken op een Agile manier enorm gegroeid in populariteit. Door de onvoorspelbare aard van IT projecten proberen organisaties grip te krijgen op (externe) ontwikkelingen. Door continu en naadloos aan te sluiten bij de wensen van de klant, wordt geprobeerd de kans op slagen van een project of product aanzienlijk te vergroten.
&samhoud ziet in de praktijk dat organisaties bij de implementatie vaak veel aandacht besteden aan processen en frameworks en daarbij onvoldoende oog houden voor de bijbehorende verandering in gewenst leiderschap, mindset en gedrag. De agile manier van werken wordt alleen oppervlakkig doorgevoerd, waardoor de gewenste positieve effecten uitblijven.
Wij helpen organisaties met het werkzaam krijgen van de agile manier van werken door niet alleen te kijken naar processen en organisatiestructuur, maar ook naar het onderliggende gedrag dat verwacht wordt van medewerkers en het leiderschap. Wij zorgen dat alle betrokkenen voelen en ervaren wat het inhoudt om de klant centraal te stellen, wat het inhoudt om veilig te experimenteren en om niet bang te zijn om fouten te maken. Zo wordt de verandering naar een wendbare organisatie duurzaam geïmplementeerd in de organisatie.

Wat onze klanten zeggen:
“&samhoud weet de softe kant van een verandering concreet en tastbaar te maken. We zien echt een verschil!”