Business – IT systeem en gedragsanalyse

We hebben afgelopen jaren diverse klanten geholpen met hun digitalisering uitdagingen door de samenwerking tussen business & IT/technology sterk te verbeteren. In onze ervaring wordt deze samenwerking veelal belemmerd door een combinatie van factoren. Denk bijvoorbeeld aan traditionele denkwijzen over de verhouding en werkwijze tussen business-IT.  Of senior management dat besluiten neemt zonder de lange termijn consequenties voor het applicatielandschap te overzien. Ook zien we regelmatig besturingsstructuren terug in organisaties die in de huidige snelheid van technologische verandering niet langer effectief zijn. Het resultaat is meestal een situatie waarin iedereen vanuit zijn/haar perspectief zijn best doet maar het resultaat suboptimaal is.

Door middel van een Business – IT systeem en gedragsanalyse brengen we de functionele en dysfunctionele patronen in de samenwerking tussen Business en IT haarscherp in kaart. Daarbij faciliteren wij het moeilijke, maar essentiële gesprek over ieders rol en verantwoordelijkheid in het probleem. Wij creëren eigenaarschap voor het probleem en bieden een oplossingsrichting en gezamenlijk startpunt voor de verandering.

Vraag jij je af waarom een project moeizaam loopt en hoe dit op te lossen? Hoe je sturing geeft aan een complexe IT transitie? Hoe je weer grip krijgt op de IT spend? En hoe je de samenwerking bus-IT kan verbeteren? Neem dan contact met mij op. Ik denk graag met je mee.

Wat onze klanten zeggen:
“We zijn gegaan van energie stoppen in interne strijd naar energie stoppen in succesvolle Tech toepassingen en klantwaarde”