Over ons

&samhoud verbindt al ruim 32 jaar diepgaande kennis van organisaties én gedrag. Zo helpen we onze klanten met hun strategische uitdagingen, en dragen we bij aan ons hogere doel: “Together we build a brighter future. We achieve breakthroughs by inspiring and connecting people”.

Vanuit onze kantoren in Utrecht en Kuala Lumpur werken we met 120 collega’s voor klanten van over de hele wereld uit verschillende sectoren, zoals:

AholdDelhaize, Albert Heijn, Amsterdam UMC, APG, Axiata, Cognita, Daimler, DELA, Ernst & Young, Friesland Campina, ING, Mercedes, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nederlandse Spoorwegen, Omring, Openbaar Ministerie, RTL Nederland, RIVM, Talanx, VodafoneZiggo, Wageningen University & Research.

&samhoud business lines

Om de beste resultaten te realiseren voor onze klanten, werken wij regelmatig samen met onze zusterbedrijven in Rotterdam en Amsterdam:

De kruisbestuiving tussen consultancy, gamification en technologie zorgt voor een ongewone aanvulling op onze klantaanpak en projecten.

“ Er zijn twee belangrijke basiswaarden waar vanuit ik werk: oprechte liefde voor mensen, en enorme passie voor mijn vak. ”

Salem Samhoud – oprichter

Ons verhaal

Ons verhaal startte toen de oprichter van &samhoud, Salem Samhoud, in 1989 Soweto – Zuid-Afrika bezocht. Het was in de tijd van apartheid en opstanden. Tussen de rellende groepen door kwam hij bij een open plek waar een enorm billboard stond met daarop een foto van een groep mensen van verschillende culturele achtergronden en de tekst: Together we’ll build a brighter future.

Het was een teken van hoop en verbinding. Op dat moment wist hij dat zijn hogere doel moest zijn: Together we build a brighter future.

Vanuit deze visie is &samhoud ruim 32 jaar geleden opgericht en helpen wij organisaties om echte doorbraken te realiseren: businessdoelen bereiken, visie en strategie ontwikkelen, doorleven en implementeren, gedrag blijvend veranderen. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange expertise op het gebied van veranderprocessen.

Die combineren we met creativiteit en innovatie. Samen met de klant bekijken we welke aanpak het best past bij de huidige en gewenste organisatie en bij het vraagstuk dat we met elkaar gaan oplossen en implementeren.

Erkenning & awards

We zijn trots op wat wij in de afgelopen jaren hebben bereikt:

MT 1000 #1 strategisch adviesbureau (2019)

MT 1000  #1 organisatie adviesbureau (2018)

– onze Net Promotor Score van klanten =  NPS 50

Brighter future

Ons hogere doel is “Together we build a brighter future. We achieve breakthroughs by inspiring and connecting people”. Dit leven wij door de manier waarop wij werken voor en mét onze klanten.

Wij helpen klanten om vanuit hun visie impact te maken op voor hen belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals het bevorderen van een gezonde leefstijl in Nederland, of duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Een voorbeeld uit de financiële dienstverlening is dat wij klanten helpen met een aanpak om witwassen van geld te voorkomen.

Daarnaast dragen we bij met onze Brighter Future Agenda. Door middel van deze agenda bouwen we aan een Brighter Future voor de maatschappij door mensen kansen te geven hun talenten te ontplooien. Daarbij maken we gebruik van de kracht van verbinding.

Concreet betekent dit het volgende:

  1. We ondersteunen organisaties en initiatieven die gericht zijn op het vergroten van kansen voor kansarme jeugd. Een recent voorbeeld hiervan is onze samenwerking met Stichting Leren voor de Toekomst.
  2. We creëren verbinding tussen onze collega’s en deze doelgroep, bijvoorbeeld door workshops te verzorgen, buddy projecten of (gratis) coaching.

Magisch realisme

In een organisatie denk je van alles helder te zien: de manier van werken, de inrichting van processen, hoe mensen met elkaar omgaan. Maar als je goed kijkt, of je kijkt vanuit een andere invalshoek, dan zie je dat het toch anders is dan je dacht. Zo doen wij dat ook in ons werk. We kijken niet naar de zichtbare werkelijkheid maar ook naar wat daar onder zit.

Wij hebben de vraag “wat is realiteit?” vertaald in beelden. Magisch realistische beelden. Want er kan geen magie zijn als er geen realiteitszin is. Of andersom. Maar de kracht van het contrast is het sterkst wanneer het verbonden is. Magisch realisme geeft je dat vleugje magie in een wereld die je kent.