Over ons

De aanpak van &samhoud.
Ongewoon. Maar ook ongewoon effectief.

The unusual one.

Over ons

&samhoud verbindt diepgaande kennis van de organisatie én gedrag. Dat doen wij al 30 jaar.

Vanuit onze kantoren in Utrecht en Kuala Lumpur werken 120 collega’s voor klanten van over de hele wereld uit verschillende sectoren, zoals:

AholdDelhaize, Albert Heijn, Amsterdam UMC, APG, Axiata, Cognita, Daimler, DELA, Ernst & Young, Friesland Campina, ING, Mercedes, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nederlandse Spoorwegen, Omring, Openbaar Ministerie, RTL Nederland, RIVM, Talanx, VodafoneZiggo, Wageningen University & Research.

Scroll voor meer

Salem Samhoud – oprichter:

“Er zijn twee belangrijke basiswaarden waar vanuit ik werk: oprechte liefde voor mensen, en enorme passie voor mijn vak.”

Ons verhaal

Ons verhaal

Ons verhaal startte toen de oprichter van &samhoud, Salem Samhoud, in 1989 Soweto – Zuid-Afrika bezocht. Het was in de tijd van apartheid en opstanden. Tussen de rellende groepen door kwam hij bij een open plek waar een enorm billboard stond met daarop een foto van een groep mensen van verschillende culturele achtergronden en de tekst: Together we’ll build a brighter future.

Het was een teken van hoop en verbinding. Op dat moment wist hij dat zijn hoger doel moest zijn: Together we build a brighter future.

Vanuit deze visie is &samhoud ruim 30 jaar geleden opgericht en helpen wij organisaties om echte doorbraken te realiseren: businessdoelen bereiken, visie en strategie ontwikkelen, doorleven en implementeren, gedrag blijvend veranderen Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange expertise op het gebied van veranderprocessen.

Die combineren we met creativiteit en innovatie. Samen met de klant bekijken we welke aanpak het best past bij de huidige en gewenste organisatie en bij het vraagstuk dat we met elkaar gaan oplossen en implementeren.

Scroll voor meer

Erkenning & awards

We zijn trots dat we de afgelopen jaren zijn uitgeroepen tot:

onze Net Promotor Score van klanten =  NPS 50

&samhoud business lines

Voor onze klanten werken wij regelmatig samen met onze zusterbedrijven &ranj en &samhoud creative tech.

&ranj is gespecialiseerd in serious games en gamification.
&samhoud creative tech maakt creatieve technologische oplossingen.

De kruisbestuiving tussen consultancy, gamification en technologie zorgt voor een ongewone aanvulling op onze klantaanpak en projecten.

Scroll voor meer

Brighter future

Ons hoger doel is “Together we build a brighter future. We achieve breakthroughs by inspiring and connecting people”. Dit leven wij door de manier waarop wij werken voor en met onze klanten. Wij helpen klanten om vanuit hun visie impact te maken op voor hen belangrijke maatschappelijke thema’s. We helpen klanten met relevante maatschappelijke thema’s zoals het bevorderen van een gezonde leefstijl in Nederland, of duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Een voorbeeld uit de financiële dienstverlening is dat wij klanten helpen met een aanpak om witwassen van geld te voorkomen.

Daarnaast dragen we bij met onze Brighter Future Agenda. Door middel van deze agenda bouwen we aan een Brighter Future voor de maatschappij door mensen kansen te geven hun talenten te ontplooien. Daarbij maken we gebruik van de kracht van verbinding. Concreet:

1. We ondersteunen organisaties en initiatieven die gericht zijn op het vergroten van kansen voor kansarme jeugd. Een recent voorbeeld hiervan is onze samenwerking met Stichting Leren voor de Toekomst.
2. We creëren verbinding tussen onze collega’s en deze doelgroep, bijvoorbeeld door workshops te verzorgen, buddy projecten of (gratis) coaching.

Scroll voor meer

Magisch realisme

In een organisatie denk je van alles helder te zien: de manier van werken, de inrichting van processen, hoe mensen met elkaar omgaan. Maar als je goed kijkt, of je kijkt vanuit een andere invalshoek, dan zie je dat het toch anders is dan je dacht. Zo doen wij dat ook in ons werk. We kijken niet naar de zichtbare werkelijkheid maar ook naar wat daar onder zit. 

Wij hebben de vraag “wat is realiteit?” vertaald in beelden. Magisch realistische beelden. Want er kan geen magie zijn als er geen realiteitszin is. Of andersom. Maar de kracht van het contrast is het sterkst wanneer het verbonden is. Magisch realisme geeft je dat vleugje magie in een wereld die je kent. 

Zie hieronder meer beelden in de &samhoud art gallery:  

&samhoud 2019 – Creating a Brighter Future

&samhoud 2019 – A Different Approach
&samhoud 2019 – Expect the Impossible
&samhoud 2019 – Endless Exploration
&samhoud 2020 – Seeking Higher Ground
&samhoud 2019 - The Honorable Man
&samhoud 2019 – The Honorable Man
&samhoud 2019 – Infinite Curiosity
&samhoud 2019 – The Most Dangerous Idea
&samhoud 2019 – Below the Surface
Connection
&samhoud 2020 – Connection is not a Word